Poll van de week:
Wat bekijken jullie het meest op de site?
Nieuws
Clubwedstrijden
Extern
Jeugd
Schaakhoekje
Fotos
Vandaag (23/5/2024)
Volwassenen: geen activiteit
Jeugd: geen activiteit
Spreuk van de dag: geen spreuk
Filmpje van de dag:
Volledig kalenderoverzicht

Auteur: HervéVerstuurd op 2023-03-19 19:10:49

Interclub Ronde 9 Bredene 1 wint tegen Brugge 4

Brugge 4 stond bij aanvang juist voor ons gerangschikt. Met 2,5-1,5 winst wippen we nu over hen .

Maarten speelde op het 1e bord een mooie strategische partij tegen René Stevens.
Ongelijke rokades zijn steeds heel boeiend. René gebruikte zeer veel tijd en tegen de 40e zet stond Maarten positioneel gewonnen.
De dames moesten geruild worden om mat te vermijden maar René zag het niet en na een schaakje en een nietszeggende zet kon Maarten de winst binnenhalen.
Echter had René de dames wel geruild zou ook dan Maarten gewonnen hebben met pionnenwinst op de damevleugel maar nu was het rapper gedaan.
Proficiat Maarten om een partij voor 18 u te winnen !!! ( woorden van Wieland) .

Hervé kreeg met zwart Kaito Meysman tegen zich. Dit was geen cadeau.
Kaito eindigde vorige maand nog ex aequo 1e op het Belgisch Kampionschap van de reeks -14 jaar (tussen spelers van 1960-2160 elo).
Er volgde een gesloten positionele stelling waarbij Hervé in de opening een pion had geofferd voor betere stukken opstelling.
Vanaf de 20e zet werden de debatten geopend en besloot Kaito op de damevleugel aan te vallen waarbij Hervé in het centrum de tegenaanval inzette.
Vanaf de 30e zet bleek duidelijk dat de stukken van Hervé beter opgesteld stonden toen hij eindelijk zijn gambietpion terugwon en 10 zetten later met een niet te stoppen mataanval Kaito tot overgave dwong .

Ronny kwam minder ontwikkeld in het middenspel maar omdat er geen onevenwichten in d e stelling zaten was een remise de logische uitslag.

Francky tenslotte speelde een crazy opening tegen Johny Rogiers met offers en tegenoffers.
Toen rond de 20e zet de rook opgetrokken was had Francky spijtig genoeg een pion minder en voor de oude rot Johnny genoeg om de winst binnen te halen.

Warning: Undefined array key "doelgroep" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_nieuws.php on line 137 Warning: Undefined array key "doelgroep" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/presentation/inhoud_nieuws.php on line 138

Bericht toevoegen aan volwassenengastenboek

Afzender:

Bestemming:

Boodschap:


Antwoord:


Categorie: Volwassenengastenboek

Behandeld:

Dit niet invullen (tegen spam):

Dit niet invullen (tegen spam):

Dit niet invullen (tegen spam):

CAPTCHA Schrijf de karakters over.

Gastenboek volwassenen

Warning: Undefined array key "kalender" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 20 Warning: Undefined array key "kalender" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 21 Warning: Undefined array key "kalender" in /customers/0/1/a/bredeneschaak.be/httpd.www/Bootstrap/Js/javascript_kalender5.php on line 22

© Vliegend Peerd Bredene | mail ons |

Welkom op de website van Vliegend Peerd Bredene.